TÜBİTAK 2209 PROJE UYGULAMALARI

Danışmanlıklarını Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Anıl KIZILASLAN’ın yaptığı; İnşaat Bölümü öğrencilerinden Mehmet Sadık TOPRAK yürütücü, Berk Oğulcan SAĞIROĞLU, Yunus ARSU ve Selma TUNCER’in araştırmacı olarak proje ekibinde yer aldığı, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında desteklenmeye hak kazanmış "Ortaöğretim Öğrencilerinin Yeşil Bina Bilgi Düzeylerinin Araştırılması" ve "Ortaöğretim Öğrencilerinin Sünger Şehir Konsepti Bilgi Düzeylerinin Araştırılması" başlıklı projelerin uygulamaları 17.05.2024 tarihinde İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilmiştir.  Proje kapsamında, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Çevre Koruma Kulübü öğrencilerine proje ekibi tarafından, küresel iklim krizi, sürdürülebilir çevre, çevre odaklı inşaat uygulamaları ve yağmur sularının etkili bir biçimde biriktirilmesi konularında eğitim verilerek maket simülasyonları yapıldı.