Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Troia Game Jam Başlıyor!

ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Çanakkale İl Temsilciliği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşbirliği ile Çanakkale’de önemli bir teknoloji etkinliği düzenleniyor. Etkinlikte, Yüksek Öğretim Kurulu YÖK’ün İstihdam Odaklı Yeni Programlar stratejisi ve vizyonu doğrultusunda ÇOMü Teknik Bilimler MYO içinde 2025 yılında kurularak 2025-2026 Güz dönemi itibarıyla ilk öğrencilerini kabul eden Oyun Geliştirme ve Programlama programı ile ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinden öğrencilerinin bulunduğu ÇOMÜ Yazılım Geliştirme Klübü öğrencilerinin birlikte katılacağı Troia Game Jam etkinliği, ÇOMÜ Akçansa Etki Merkezinde 1-2-3 Mayıs tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinlik kapsamında seçilecek 40 öğrencimiz seçici kurul tarafından ekipleştirilecek, ekipler 48 saat süreyle aralıksız çalışarak verilen tema üzerinden oyun geliştireceklerdir. Etkinlik sonunda jüri oyunları değerlendirerek kazanan ekibi belirleyecektir. 
Etkinlik 1 Mayıs günü saat 15.00’de protokol katılımı ile yapılacak olan açılışın ardından başlayacak, 3 Mayıs akşamı saat 19.00’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecektir.

Çanakkale’de yüksek teknoloji içerikli önemli bir etkinlik olarak öne çıkması planlanan bu GameJam’in ülke çapında Çanakkale’nin tanınırlığına katkısının önemli olacağı ve teknoloji meraklıları açısından da dikkat çekici olacağı değerlendirilmektedir.