TEKSTİL GİYİM AYAKKABI ve DERİ BÖLÜMÜNDEN ULUSLARARASI SERGİ ve WORKSHOP ETKİNLİĞİ

*

Bölümümüz akademik personellerinden Doç. Dr. Aylin ÖZCAN, Erasmus Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği Programı kapsamında 04 -08 Nisan 2022 tarihlerinde Polonya Adam Mickiewicz Üniversitesi, Kalisz Pedagoji ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde iki faaliyet gerçekleştirdi. İndigo ile renklendirilen, Uzak Doğu’ya özgü geleneksel Shibori tekniği ile geleneksel Türk tekstil süslemelerinden olan oyalarla birlikte tasarımlanan Turkish Inspirations in Shibori başlıklı kişisel sergisi, Fakülteye ait Profesör Andrzej Niekrasz Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına Fakülte Dekan Vekili, akademik-idari personel ve öğrenciler iştirak ettiler.

Ayrıca Doç. Dr. Aylin ÖZCAN yönetiminde Kastamonu yöresinde geleneksel yöntemlerle dokunan dokumaların kenarlarında elle yapılan tırnak bağı, prova mankenleri üzerinde üç boyutlu olarak uygulandı. Atölye çalışmasına Prof. Dr. Monika KOSTRZEWA öğrencileriyle birlikte katıldı. Polonyalı, Türk ve Ürdünlü öğrenciler öğretilen tırnak bağı tekniğini kendi tasarım anlayışlarıyla mankenler üzerinde üç boyutlu olarak yorumladılar.

Haberin linki: https://www.facebook.com/wpauam