Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gıda Güvenliği ve Catering Sektöründeki Önemi-Güvenli Gıda ve HoReCa Endüstrisi Paneli

Panel 27 Şubat 2025 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü ev sahipliğinde Catering Guide Dergisi ve YEMEKDER‘in destekleriyle gerçekleştirilmiştir.

Panelin açılış konuşmaları kısmında Catering Guide Dergisi Yayın Yönetmeni Dursun ARIKpanel gündemine ilişkin görüşlerini dile getirmiştir. Tek oturum halinde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Dursun ARIK’ın yaptığı panelde; Doç.Dr. Muhammed YÜCEER gıda güvenliği hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca koordinatörü olduğu Erasmus+ Avrupa Birliği projesinde hayata geçen HoReCa profesyonelleri için e-öğrenme platformu (https://horecafs.org/lms/) hakkında bilgi vermiştir. Külsan A.Ş Pazarlama Yöneticisi,  Catering Guide Yöneticisi ve YEMEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıza AKKAYA ‘Gıda ile Temas Eden Maddelerin Önemi’ konulu sunum gerçekleştirmiştir. Sunumunda özellikle thermoset dayanıklı gıda ile temas eden sunum ekipmanları, test metodolojileri, sonuçların değerlendirilmesi ve etkilerine dair bilgilendirme yapmıştır. YEMEKDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Omega Yemek Ltd. Şti firmasnın Yöneticisi olan Gıda Mühendisi Müge UZUN ‘Kalite Sistemlerinin Catering Sektöründeki Önemi’ başlıklı sunumunu yapmıştır. Sunumunda özellikle kalite belgelendirme süreçleri ve sektörel uygulamalar hakkında detaylı bilgiler vermiştir. Son olarak Catering Guide Başyazarı, YEMEKDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Tama Mutfak firma sahibi Engin GÜNER ise ‘Gıda İşletmelerinin Yasal Yükümlülükleri ve Gıda Uzmanlarının İşletmelerdeki Rolleri’ başlıklı sunumlarını yapmışlardır.

Toplantı ulusal ve yerel ölçekte kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşmiş, katılımcılar soru, görüş ve önerileri ile toplantının interaktif geçmesine katkı sağlamışlardır. Etkinlik soru cevap bölümü sonrası son bulmuştur.

HoReCa sektöründe gıda güvenliğine uygun üretimlerin sağlanması için katılımcı, uzun soluklu bir stratejiye ve bu strateji doğrultusunda atılacak adımlara ihtiyaç vardır. Bu amaca yönelik olarak başta kamu kuruluşları ve yerel idareler olmak üzere toplumun her kesimine sorumluluk düşmektedir.