Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve Deri Mühendisliği Bölümlerine Teknik Gezi Düzenlendi

Rektörlüğümüzün sağladığı ulaşım imkanları ile 14 Mayıs 2024 tarihinde Yüksekokulumuz Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Giyim Üretim Teknolojisi Programı akademik personelleri Prof.Dr. Ali Nail YAPICI, Doç. Dr. Dilek Şenol Bahçeci, Öğr. Gör. Dr. Hanife GÜNEŞ YARMACI bölüm 1 ve 2. Sınıf öğrencileri ile Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve Deri Mühendisliği Bölümlerine yönelik bir teknik gezi düzenledi. Saat 9:30 civarında başlayan gezi, öğrencilere hem teorik bilgi hem de deneysel gözlem kazandırmayı amaçladı.

Gezinin ilk durağı, herkesin girmeyi başaramadığı Tekstil Mühendisliği’ne ait Akredite Fiziksel Test Laboratuvarı oldu. Derslerde üzerinde titizlikle durulan bir laboratuvarın nasıl olması gerektiği görüldü, laboratuvarda bulunan test cihazları tek tek tanıtıldı, sektörde uygulanan çeşitli testler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca akreditasyon süreçleri hakkında da bilgiler aktarıldı. Bu sayede öğrenciler, test cihazları ile birlikte akredite bir laboratuvarın hem kendisini hem de işleyişini gözlemleme fırsatı buldu.

Keza Deri Mühendisliği Bölümünde de fiziksel test laboratuvarları gezildi ve derilere uygulanan testlerle ilgili eğitim niteliğinde uygulamalar gösterildi.