Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Doç. Dr. Muhammed YÜCEER'in TÜBİTAK 1501 Projesi Kabul Edilmiştir

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2023-2 Çağrısının sonuçları açıklandı.

Gemak Gıda Endüstri Makinaları ve Ticaret Anonim Şirketi firmasının yürütücüsü olduğu ve Üniversitemiz araştırmacılarından Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammed YÜCEER’in iş fikri sahibi danışman olarak hazırlık sürecinde yer aldığı TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Çağrısı kapsamında sunulan Sıvı Yumurta Akından Ticari Ovalbumin Ekstraksiyonu için Pilot Ünite Geliştirilmesi ve Prototip İmalatıbaşlıklı proje önerisi desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje çalışması ile yumurta akından ülkemizde bir ilk olacak olan ticari farma sınıfı ovalbumin elde edilecektir.

Üniversite-Sanayi iş birliğine sunduğunu katkılardan ötürü akademisyenimizi ve firmayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.