ÇOMÜ’nün partneri olduğu Erasmus+ KA2 Strategies to Improve the Qualification of Hotel Restaurant Catering Staff on Food Safety and Hygiene Practices Project number: 2021-1-SK01-KA220-VET-000034652 projesi için Proje ekibinden Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhammed YÜCEER ile Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Çiğdem UYSAL PALA katılım (yüz-yüze) sağlamışlardır.
HORECA projesinin 2. Uluslararası toplantısı (Transnational Kick-off Meeting) 22-23 Kasım 2022 tarihlerinde Slovakya'nın Nitra kentindeki Slovenska Polnohospodarska Üniversitesi’nde başarıyla gerçekleştirildi. Haziran 2022'de gerçekleştirilen sanal Başlangıç toplantısında tartışılan iş ve faaliyetlerin ilk planlamasının ardından düzenlenen ve herkes için verimli bir toplantı oldu. Aynı zamanda, ortaklar fikri çıktılar bağlamında tartışma ve iş birliği yapma şansına da sahip oldular. Toplantıda, farklı görüşler dile getirildi ve her önemli faaliyeti yönetecek bir ortak belirlenerek ilgili kararlar alındı. Böylece, proje uygulamasının kilometre taşları tüm katılımcı üyeler tarafından belirlenmiş ve üzerinde anlaşmaya varılmıştır. Her ortak, geliştirecekleri ve yönetecekleri eğitim modülü için fikirlerini sundu; tüm taraflar tatmin olana ve modüllerin genel tutarlılığı garanti edilene kadar daha fazla tartışma yapıldı. Diğer yandan, ortaklar, 3. Uluslararası toplantıyı organize etme ve planlama imkânı da elde etmişlerdir. Bu, önümüzdeki 6 ayda gerçekleştirilecek çalışmaları sonuçlandırmak için önemli olacaktır. Son olarak, yaygınlaştırma ve kalite güvence planları, bu faaliyetleri yöneten kuruluşlar (ISEKI-Gıda) tarafından sunuldu ve üzerinde anlaşmaya varıldı.
Proje kapsamında Çanakkale değerleri misyonu çerçevesinde Çanakkale’de HoReCa (ev dışı tüketim) sektörünü temsil eden paydaşlar ile işbirliği ve eğitimler gerçekleştirilecektir.
Toplantıya,
Slovenska Polnohospodarska Univerzita v Nitre (SUA); Prof.Dr. Miroslava Kačániová (yüz-yüze), Simona Kunova (yüz-yüze) ve Paulina Kotowska (yüz-yüze),
Polish Farm Advisory and Training Center not-for-profit Sp. Z o.o. (PFA); Natalia Truszkowska (yüz-yüze),
ISEKI-Food Association (IFA); Federica Striglio (yüz-yüze) ve Foteini Chrysanthopoulou (yüz-yüze),
Asociacion Empresarial de Investigacion Centro Tecnologico Nacional de la Conserva (CTC); Ángel Martínez San Martín (online) ve David Quintin Martinez (online),
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ); Prof.Dr. Cengiz CANER (online), Doç.Dr. Çiğdem UYSAL PALA (yüz-yüze) ve Doç.Dr. Muhammed YÜCEER (yüz-yüze),
katılım sağlamışlardır.