YAZ OKULUNA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

YAZ OKULUNA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

• Yaz Okulunda bir öğrenci 18 (On sekiz) AKTS aşmamak üzere  (2014 öncesi girişli öğrenciler için 10 (on) krediyi) en fazla 3 (üç) ders alabilir.
  • Bir öğrenci Yaz Okulunda,
          a) Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız veya devamsız olduğu dersleri alabilir.
          b) Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde almadığı veya alamadığı dersleri alabilir.
          c) Güz veya bahar yarıyılında almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması halinde daha üst yarıyıldan açılan dersleri alabilir, ancak kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar.
  • Öğrenciler kayıtlı olduğu birimin izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, diğer üniversitelerden veya üniversitemiz içindeki birimlerden ders alabilir. Uzaktan eğitim (online) olmak koşulu ile farklı üniversitelerden ders alınabilir.
  • Mezun olabilecek durumda bulunan öğrenciler, mezuniyet için vermeleri gereken derslerden Yaz Okuluna katılarak başarılı olmaları durumunda, Yaz Okulu sonunda mezun olabilirler.

Yukarıda belirtilen kurallar doğrultusunda Yaz Okulundan yararlanmak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen işlemleri gerçekleştireceklerdir:

1. Öğrenci, aşağıda linkte yer alan dilekçeye yaz okulunda ders almak istedikleri üniversitenin ilgili bölümüne ait ders içeriklerini ekleyerek bu belgeleri danışmanlarına elektronik ortamda göndereceklerdir. (Başvuru Formu)
  2. Danışman kendine ulaşan belgeyi onayladıktan sonra tekrar öğrencinin e-posta adresine gönderecektir.
  3. Öğrenci danışmanının kendisine göndermiş olduğu danışman onaylı dilekçeyi meslek yüksekokulumuz e-posta adresine (ctmyo@comu.edu.tr) gönderecektir.

Not:

• Herhangi bir nedenden ötürü yaz okulunun iptal olması durumunda okulumuz öğrenci işlerinin bilgilendirilmesi gerekmektedir.
  • Öğrenci dilekçesinde belirtilen ve danışmanının onayladığı dersi kendi isteğine göre okulumuzun bilgisi olmadan başka bir ders ile değiştiremez.

Başvuru Formu.docx