Normal Öğrenim Süresinin Dışında Olup Staj Yapacak Öğrenciler İçin Yeni Duyuru

*

Normal öğretim süresini bitirmiş ancak bu ana kadar stajını yapmamış olan öğrencilerimizin staj yapabilmeleri için yeni bir staj dönemi belirlenmiştir. Aşağıda ayrıntıları verilen bu staj faaliyetinden, mezun olabilmek için sadece stajı kalan veya başarısız (FF/FD) dersi olsa bile devamsız olduğu veya hiç almadığı dersi bulunmayan öğrenciler yararlanabilmektedir.

1. Covid 19 salgını nedeniyle fiili olarak staj yapma imkânı bulamayan öğrencilerimiz ilgili akademik birim (bölümleri) tarafından belirlenen uygulama esasları doğrultusunda, uzaktan dijital olarak ödev veya proje yöntemi aracılığı ile stajlarını yapabilirler. Bunun için verilecek bir dilekçe ile bölüm başkanlıklarına başvurabilirler. Bu faaliyet için tarihler:

STAJ TARİHİ ARALIĞI

BAŞVURU TARİHLERİ

22 MART 2021 – 26 NİSAN 2021

16-18 MART 2021

1. Uzaktan dijital olarak ödev veya proje yöntemi aracılığı ile staj yapmak istemeyip fiili olarak yapmak isteyen öğrencilerimiz, önce akademik danışmanı ile görüşerek staj yapacağı yerin uygunluğu konusunda onay alacaktır. Ardından Yüksekokulumuz Web sayfamızdaki “Staj” sekmesi içinde yer alan Staj Başvuru ve Kabul Formu’nda yer alan kişisel ve işyeri ile ilgili kısımları dolduracak, E-Devlet üzerinden SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) belgesini de alarak her iki belgeyi akademik danışmanına dijital ortamda iletecektir. Daha sonra akademik danışman kendine iletilen formları onaylayıp müdürlüğe iletecek ve müdürlük tarafından ilgili öğrencinin SGK işlemleri gerçekleşecektir. SGK girişi yapıldıktan sonra sistemden alınan Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi öğrencinin e-posta adresine gönderilecektir.

Pandemi öncesinde bu bildirge öğrenci tarafından ıslak imza ile imzalanmaktaydı. Ancak pandemi sürecinde yüz yüze gelinemeyeceği için bu işlem uzaktan gerçekleştirilecektir. Öğrenciye e-.posta olarak gönderilen bildirge öğrenci tarafından imzalandıktan sonra  fotoğrafı çekilerek veya taranarak tekrar yüksekokulumuzun e-posta adresine (ctmyo@comu.edu.tr) geri gönderilecektir. Islak imzalı orijinal belgenin staj dosyası teslimi sırasında dosya ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Bu işlemin sağlıklı yürütülebilmesi için öğrencinin güncel e.posta adresinin yazılması zorunludur.

Fiili staj yapacak öğrenciler için belirlenen tarihler aşağıdaki gibidir.

STAJ TARİHİ ARALIKLARI

BAŞVURU TARİHLERİ

HAFTADA 6 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN

22 MART 2021 – 26 NİSAN 2021

HAFTADA 5 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN

22 MART 2021 – 30 NİSAN 2021

16-18 MART 2021

Not: Staj evraklarının tam ve eksiksiz doldurularak gönderilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda staj işlemlerinin başlatılamayacağından dolayı, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli özenin gösterilmesini önemle rica ederiz.