Tübitak 3501-Kariyer Geliştirme Programı

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kaya’nın ‘3501-Kariyer Geliştirme Programı’ kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kaya’nın yürütücülüğünde TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında hazırlanan "Eş Eksenli Ya Da Çok Eksenli, Çok Odaklı Programlanabilir Holografik Difraktif Lenslerin Üretilmesi” başlıklı projede üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde görevli Doç. Dr. Necati Kaya araştırmacı olarak görev alacak. 3 yıl sürecek ve 360.000TL onaylanmış bütçeli projenin programlanabilir uzaysal ışık modülatörü (SLM) kullanarak eş ya da çoklu optik eksenli, çok odaklı, odaklar arası mesafenin ve odaklardaki enerji yoğunluklarının dinamik olarak 3 boyutlu kontrolünün sağlanabildiği holografik programlanabilir difraktif merceklerin üretilmesiyle tıp (optik cımbızlama), savunma sanayi, iletişim, yeni nesil akıllı malzeme işleme ve üretim sistemleri, katmanlı üretim, yeni nesil 3 boyutlu yazıcıların üretim hattında kullanımı gibi pek çok disiplinde çalışma ve uygulama alanlarında yaygın etki oluşturması beklenmektedir. Öğretim Üyemizi tebrik eder, proje çalışmalarında başarılar dileriz.