Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünden Yeni Nesil 3D Yazıcı Modeli

Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nurgül SENYÜCEL'in proje yürütücülüğünde, Sistem Analizi ve Tasarımı dersi bünyesinde bölüm öğrencisi Suat TOPAL'ın katkılarıyla yeni nesil 3D yazıcı modeli geliştirilmiştir.

Geliştirilen 3D yazıcı modeli, piyasadaki muadillerinden gerek çalışma prensibi gerekse ARDUİNO programlama kısmındaki farklılıklarıyla tamamıyla özgün bir model olarak ortaya konmuştur. Yeni nesil 3D yazıcı modeli ile bilgisayar ortamında yaratılan 3 boyutlu nesneler birebir ölçüde plastik prototip olarak basılabilmektedir.

Ayrıca özgün şase geometrisi sayesinde stabillik ihtiyacı sağlanmış olup hassas ayrıntı gerektiren işlem basımlarına cevap veren bir model olarak ortaya konmuştur.