Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

İş Kulübü Etkinliği Gerçekleştirildi

İş Kulübü Etkinliği Gerçekleştirildi

İş Kulübü faaliyetlerimiz Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda (MYO) eğitim gerçekleştirildi. Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olacak 10 öğrencinin katıldığı İş Kulübünde; iş arama becerileri, beden dili, mülakat teknikleri, iletişim becerileri ve motivasyon konularında uygulamalı eğitim verildi. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları MYO Müdür Yardımcısı Tülin Acet tarafından takdim edildi.

 İş Kulübü Nedir?

İş Kulübü, iş arama sürecini daha başarılı yönetmek isteyen, ‘Nasıl iş aramalıyım?’,  ‘İş başvurum neden reddedildi?’, ‘Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?’ gibi sorulara cevap arayan işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlar için tasarlanmış bir eğitim programıdır. Katılımcıların, kulüp sonunda bu sorulara rahatlıkla cevap veren ve iş arama sürecini profesyonelce yönetebilen bireyler haline gelmesi amaçlanmaktadır.

İş Kulübünde eğitimler, interaktif ve oyunlaştırmaya dayalı bir tarzda gerçekleşmektedir. Böylelikle katılımcılar, rol oyunları ve yetkinlik bazlı mülakat simülasyonları ile mülakat esnasında verdikleri cevapları, tutum ve davranışları değerlendirerek gerçek yaşamda karşılaşacakları hazırlıksız durumlar için deneyim kazanmış olmaktadırlar.