Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

I. GIDA-KALİTE Kariyer Günü

Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu Projesi kapsamında 21 Kasım 2019 tarihinde I. GIDA-KALİTE Kariyer Günü gerçekleştirildi.

GIDA KARİYER GÜNÜ TAMAMLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) TR22/18/MEG2MDP/0021 numaralı ve ‘Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu Projesi kapsamında 21 Kasım 2019 tarihinde I. GIDA-KALİTE Kariyer Günü gerçekleştirildi. A.B Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Unakıtan, Galetaş Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Alaattin Duran ile Barış Çeliker Gıda Tarım Hayvancılık San. Tic. Ltd. Şti. (Altın Dane Turşuları) firmasının Genel Müdürü Hüseyin Çetin Bozdemir ve Üretim Müdürü Filiz Keklik Bozdemir’in katılımıyla Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlendi. Etkinliğin sponsorluğunu Çanakkale British Town, medya sponsorluğunu ise Food Sektör (Sidas Medya) ve Catering Guide (Ar-da Yayın) üstlendi.

Etkinliğin açılışında saygı duruşu ve istiklal marşı sonrasında Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Serhat Çolakoğlu konuşmasında, kuruluşu 1976 yılına dayanan bölüm hakkında bilgi verdikten sonra etkinliğin önemi ile öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini arttırmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye gelen proje koordinatörü ve etkinlik organizatörü Dr.Öğr.Üyesi Muhammed Yüceer, projenin özel-genel amaçları ve gerçekleştirilen faaliyetler ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu, Üniversite-sanayi işbirliği için projede uygulamalı eğitim alan 21 öğrencinin faaliyetleri sonrasında elde edilen çıktılar ve bunların her birisinin değerlendirilmesi ile oluşturulacak model konusunda bilgi verdi.

Etkinliğin ilk konuşmacısı olan A.B Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Unakıtan söz alarak kendi kariyer gelişim sürecini paylaştı. Yumurta ve yumurta bazlı ürünlere yönelik son gelişmeler, sektörel vizyon ve sektörün katma değerli ürünlere yönelik ihtiyaçları konularında bilgiler sundu ve deneyimlerini aktardı. Bu kapsamda tanesi 10 cent olan bir yumurtanın, aşı üretiminde kullanılarak tanesi 10 dolar olan bir aşıya dönüştürülmesi ile katma değerinin nasıl arttırıldığına yönelik çarpıcı bir örnek verdi. Sn. Unakıtan Üniversite-sanayi işbirliğine, kollektif takım çalışması ve Ar-Ge’nin önemi ile sektördeki yurtdışı örneklerine yönelik paylaşımlarda bulundu.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı olan Galetaş Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Alaattin Duran, sektörde doğruluk ve dürüstlük değerleri üzerine kurulu bir vizyon ile çalışmanın ve üretmenin önemini vurgulayarak sıfır katkı maddesi ile üretim yaptıklarını ve tüketicileri yanıltmadan sağlıklı ürünlerin üretilmesi gerekliliğini vurguladı. Diğer yandan, Sn. Duran bu sektörde yer almak isteyen öğrencilere öncellikle ikinci bir dil öğrenmenin faydaları ve kazanımları üzerinde durdu.

Son davetli firma olan Barış Çeliker Gıda Tarım Hayvancılık San. Tic. Ltd. Şti. (Altın Dane Turşuları) firmasının Genel Müdürü Hüseyin Çetin Bozdemir, kendi kariyer gelişiminden başlayarak firmalarının kuruluşuna yönelik deneyim ve bilgilerini aktardı. Son olarak konuşmalarını yapan aynı firmanın Üretim Müdürü Filiz Keklik Bozdemir ise, turşu üretimi ve hammadde tedarik sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunları nasıl çözümlediklerine yönelik sektörel deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 

Konuşmacılar daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Etkinlik Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Ali Karabayır’ın katılımıyla hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. Etkinlik sonrası davetliler proje kapsamında kurulumu tamamlanan laboratuvarlar ve atölye sahaları gezdirilerek ortak proje ve işbirlikleri konusunda görüş alış-verişinde bulunuldu.