Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gıda İşleme Bölümü GMKA Projesi Faaliyetlerine Başladı

Gıda İşleme Bölümü GMKA Projesi Faaliyetlerine Başladı

       Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından 2018 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi- 2. Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan ¨Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu¨ başlıklı proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile destek sözleşmesi imzalanarak faaliyetlerine başlamış ve 7 Mart 2019 itibariyle GMKA temsilcileri tarafından ilk izleme ziyareti gerçekleştirilmiştir. 

       15 ay sürecek olan proje kapsamında Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü'nde nitelikli iş gücünün sanayinin istediği niteliklere sahip olabilecek şekilde yeni teknikler ve yenilikçi metotların kullanımı ile uygulamalı olarak yetiştirilmesine olanak sağlamak amaçlanmıştır.

       Proje, Gıda İşleme Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Muhammed YÜCEER'in proje koordinatörlüğünde ve ekip üyeleri Doç.Dr. Serhat ÇOLAKOĞLU ve Öğr.Gör. Kübra TARHAN KUZU tarafından hazırlanmıştır. Proje çalışması ile yeni bir mesleki ve teknik eğitim modelinin oluşturulması ve gıda işleme bölümü uygulamalı eğitim atölyesinin kurulması hedeflenmektedir.