Elektronik Beton İzleme (EBİS) Projesi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan Elektronik Beton İzleme (EBİS) projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından akredite edilmiş ÇOMÜ Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yapı Malzemeleri Laboratuvarımıza yeni yapı denetim sistemine geçilmesi için bir adet beton test cihazı ve iki adet el terminali ücretsiz olarak verilmiş ve kurulumu gerçekleştirilmiştir.

EBİS projesi protokolünce Aselsan Net Ltd. Şti. tarafından tasarlanarak üretilen prototip beton test cihazı ile yeni yazılım sistemi çerçevesinde geliştirilen mobil uygulamalarla beton numunesinin şantiyeden alınmasından itibaren tüm aşamaları beton içerisine atılan RFID çip ile takip edebilecektir. Böylece beton dökümü esnasında numune alınmadan rapor üretilmesi durumu ortadan kaldırılmış olacaktır.