Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Öğr. Gör. Gülhan Apak’ ın Cevat Paşa Panosu ile Tanıtım Panoları Tasarımları

 

Okulumuz, Nusrat Mayın Gemisi’nin mayınları gizlice boğaza döşemesinde ve Çanakkale Deniz Savaşı‘nın kazanılmasında gösterdiği başarı nedeniyle kendisine “18 Mart Kahramanı “ unvanı verilen  İsmail Cevat (Çobanlı) Paşa ve görev yaptığı Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanlığı Karargahı’nın bulunduğu mevkidedir. Bu sebeple; Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı Öğr. Gör. Gülhan Apak tarafından o dönemin yaşatıldığı dijital baskı pano yapılarak okulumuzun giriş kapısı mekan içinde Cevat Paşa köşesi oluşturulmuştur. Panoda kullanılan görsellerden Cevat Paşa'nın resmi ile siperdeki görüntüsü Tarihçi Ahmet Yurttakal'ın arşivinden izin alınarak kullanılmıştır.

Ayrıca; okulumuzun fuar, sergi vb tanıtım etkinliklerinde kullanılması için roll-up ve örümcek pano Öğr. Gör. Gülhan Apak tarafından tasarlanarak uygulanmıştır.

Tasarımlar ve görseller tasarımcısından izinsiz okulumuzun kurumsal belge ve faaliyetleri dışında kullanılamaz, herhangi bir değişiklik yapılamaz. Aksi durumda 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) gereği işlem yapılır.