Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu¨ Başlıklı Proje Çalışmaları Sürdürülmektedir

Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu¨ Başlıklı Proje Çalışmaları Sürdürülmektedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2. Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ¨Çanakkale Bölgesinde Mesleki Eğitim Atölyesi ve Gıda İşleme/Analizi Laboratuvar Kurulumu¨ başlıklı proje çalışmaları sürdürülmektedir. 

Proje, Gıda İşleme Bölümünden Dr.Öğr.Üyesi Muhammed YÜCEER'in proje koordinatörlüğünde ve ekip üyeleri Doç.Dr. Serhat ÇOLAKOĞLU ve Öğr.Gör. Kübra TARHAN KUZU tarafından yürütülmektedir. Proje çalışması ile  yeni bir mesleki ve teknik eğitim modelinin oluşturulması ve gıda işleme bölümü uygulamalı eğitim atölyesinin kurulması hedeflenmiştir. Projenin ilk döneminde Yüksekokulumuz bünyesinde Gıda Analizi Laboratuvar ve Atölyesinin kurulumu tamamlandı. 15 ay sürecek olan proje kapsamında Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü'nde nitelikli iş gücünün sanayinin istediği niteliklere sahip olabilecek şekilde yeni teknikler ve yenilikçi metodların kullanımı ile uygulamalı olarak yetiştirilmesine olanak sağlamak amaçlanmıştır. Proje ikinci döneminde Gıda Kariyer Günleri ve Mesleki Eğitimler gerçekleştirilecektir.