YAZ OKULUNA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

• Yaz Okulunda bir öğrenci on (10) krediyi aşmamak üzere (2014 ve sonrası girişli öğrenciler için 18 AKTS ) en fazla üç (3) ders alabilir.

• Bir öğrenci Yaz Okulunda,
    a) Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız veya devamsız olduğu dersleri alabilir.
    b) Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde almadığı veya alamadığı dersleri alabilir.
    c) Güz veya bahar yarıyılında almakla yükümlü olduğu derslerin tümünü alıp başarmış olması halinde daha üst yarıyıldan açılan dersleri alabilir, ancak kayıt donduran öğrenciler, kayıt dondurdukları yarıyılların derslerini alamazlar.

• Öğrenciler kayıtlı olduğu birimin izniyle içerik ve kredileri aynı veya fazla olması kaydıyla, diğer üniversitelerden ders alabilir.

• Mezun olabilecek durumda bulunan öğrenciler, mezuniyet için vermeleri gereken derslerden Yaz Okuluna katılarak başarılı olmaları durumunda, Yaz Okulu sonunda mezun olabilirler.

Yukarıda belirtilen kurallar doğrultusunda Yaz Okulundan yararlanmak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen işlemleri gerçekleştireceklerdir:

1. Yaz okulunda ders almak istedikleri üniversitenin ilgili bölümüne ait onaylı (ıslak imzalı ve kaşeli) içeriklerini alacaklardır.
  2. Öğrenci işlerinden aldıkları ve onaylı ders içeriklerini ekledikleri form dilekçeyi danışmanlarına onaylatacaklardır.
  3. Danışman onayının ardından dilekçelerini müdürlüğümüze teslim edeceklerdir.

Not: Bir üniversitenin ilgili birimine birden çok öğrencinin başvurması halinde ilgili bölümün bütün derslerini kapsayan onaylı ders içeriğinin bir tane olması yeterli olacaktır.