TÜBİTAK PROJELERİ YAZMA EĞİTİMİ

TÜBİTAK BİDEB 2237 – B

PROJE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI

“TÜBİTAK PROJELERİ YAZMA EĞİTİMİ ”

4 – 5 Eylül 2019

Etkinliğin Amaç ve Kapsamı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 4-5 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimi” ile TÜBİTAK projesi yazmayı planlayan öğretim elemanları ile yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş durumdaki doktora öğrencilerinin proje yazımı konusundaki bilgilerinin ve yetkinliklerinin artırılması amaçlanmaktadır. 2 gün boyunca Terzioğlu Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında, TÜBİTAK projeleri yürütme ve değerlendirme konusunda tecrübe sahibi akademisyenler tarafından, TÜBİTAK projelerinde Özet/Abstract, Amaç ve Hedefler, Konu, Kapsam ve Literatür Özeti, Özgün Değer, Yöntem, Proje Yönetimi, Ekip ve Araştırma Olanakları ile Yaygın Etki gibi bölümlerin nasıl hazırlanacağına ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir.

Etkinliğin farklı alanlardaki araştırmacılara hitap edebilmesi ve etki grubunun geniş tutulabilmesi amacıyla, eğitimler, TOVAG/ÇAYDAG, MAG/SBAG, SOBAG ve TBAG alanlarında düzenlenecektir. Eş zamanlı olarak dört ayrı sınıfta gerçekleştirilecek olan eğitimlerde, her bir sınıfta 15’er katılımcı yer alacaktır. Etkinlikte yer alması planlanan 60 katılımcıdan 30’u Trakya Üniversiteler Birliği içerisinde yer alan Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden davet edilecek, böylece eğitimden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin yanı sıra diğer üniversitelerdeki araştırmacıların da yararlanması sağlanacaktır.

Düzenleme Kurulu

Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK

Düzenleme Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Uğur SERÇE

Düzenleme Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Remzi Mustafa GENÇER

Eğitmenler*

Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK (MAG/SBAG)

Prof. Dr. Emin YILMAZ (TOVAG/ÇAYDAG)

Doç. Dr. Tuğba TÜMER (TBAG)

Dr. Öğretim Üyesi Azer Banu KEMALOĞLU (SOBAG)

*Eğitmenler, TÜBİTAK projelerinde yürütücülük deneyimine sahiptir.

Katılımcı Seçimine İlişkin Kriterler

Etkinlikte eğitim alacak katılımcıların aşağıda sıralanan koşulları sağlıyor olması

beklenmektedir.

a. Yeterliliğini almış ve tez önerisi kabul edilmiş doktora öğrencileri ile herhangi bir kurumda

çalışan doktora derecesi veya tıpta/diş hekimliğinde uzmanlık derecesine sahip araştırmacı

olması,

b. Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması (etkinlik başvuru formunda projenin başlığı

ve özeti istenecektir).

c. Daha önce TÜBİTAK programlarından birini yürütmemiş olması, (Tercihen, sunduğu

TÜBİTAK Araştırma Projesi önerisinin olumsuz sonuçlanmış olması.)

ç. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir eğitim etkinliğine katılmamış olması.

d. TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olması.

Başvuru ve Katılım

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi dışından

katılacak olan katılımcıların yol, iaşe, konaklama ve kırtasiye giderleri proje bütçesinden

karşılanacaktır. Katılımcıların ücretsiz konaklamaları, eğitimin gerçekleştirileceği Terzioğlu

Kampüsü içerisinde bulunan Ardes Öğrenci Yurdu’nda, 3-4-5 Eylül 2019 tarihlerinde

gerçekleştirilecektir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden katılacak olanların iaşe ve

kırtasiye giderleri için de proje bütçesinden pay ayrılmıştır. Ödemeler TÜBİTAK tarafından

tanımlanan ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Başvuru formu http://tubitakprojeegitimi.comu.edu.tr/etkinlik-basvuru-formu.html adresinde yer almaktadır.

Katılımcı seçimine ilişkin şartları sağlayan başvuru sahipleri arasından, kurumlar arasında

dengeli bir dağılım gözetilerek ve sıralanan diğer kriterlere de uygun olarak eğitim alacak

kişiler belirlenecek, başvurusu kabul edilen Araştırmacılara proje “Etkinliğe Katılım Bilgi /

Onay Yazısı” e-posta yolu ile gönderilecektir.

Katılımcıların toplantıya kişisel bilgisayarları ve proje fikri ile katılmaları gerekmektedir.

Eğitim programına ilişkin notlar ve katılım sertifikası program sonunda katılımcılara

sunulacaktır.

Saygılarımızla,