STAJ DUYURUSU (GÜNCELLENDİ)

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE !

STAJ DUYURUSU

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerin bir tanesi olan staj işlemlerimiz ile ilgili de yeni bir düzenleme yapma durumu ortaya çıkmıştır. 2019-2020 yaz dönemi staj faaliyetleri aşağıda belirtildiği sekliyle uygulanacaktır.

1. Üniversitemiz senatosunun 12.05.2020 tarihli kararlarında da belirtildiği üzere “Mezuniyet Aşamasında” olan öğrencilerimiz istedikleri takdirde bu yaz fiili olarak staj yapabilirler. Ancak Covid 19 salgını nedeniyle fiili olarak staj yapma imkanı bulamayan mezun durumdaki öğrencilerimiz ilgili akademik birim (bölümleri) tarafından belirlenen uygulama esansları doğrultusunda, uzaktan dijital olarak ödev veya proje yöntemi aracılığı ile stajlarını tamamlayarak mezun olabilirler. Bu staj faaliyetinin başlangıcı;
  • Tek ders sınavını beklemeden mezun olabilecek öğrenciler için final ve bütünleme sınavlarının bitimini takip eden 6 Temmuz 2020 ve,
  • Tek ders sınavı ile mezun olabilecek öğrenciler için 10 Ağustos 2020 olarak kararlaştırılmıştır.

2. Ara sınıflarda olan öğrencilerin kendi istek ve beyanları doğrultusunda bu yaz staj yapabilecekleri veya bir sonraki yaz dönemine bırakabilecekleri kararı 05.05.2020 tarihli senato kararında belirtilmiştir.

Bu yaz döneminde staj yapmak isteyen 1 sınıf öğrencilerimiz aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda stajları yapabilirler.

1. Bu durumdaki öğrenciler için staj takvimi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Önceki yıllarda okula bizzat gelerek gerçekleştirdikleri başvuru işlemlerini uzaktan dijital olarak yapacaklardır.

STAJ TARİHİ ARALIKLARI

BAŞVURU TARİHLERİ

HAFTADA 6 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN

06 TEMMUZ 2020 – 13 AĞUSTOS 2020

29 HAZİRAN 2020 - 02 TEMMUZ 2020

13 TEMMUZ 2020 – 20 AĞUSTOS 2020

06 TEMMUZ 2020 - 09 TEMMUZ 2020

HAFTADA 5 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN

06 TEMMUZ 2020 – 19 AĞUSTOS 2020

29 HAZİRAN 2020 - 02 TEMMUZ 2020

13 TEMMUZ 2020 – 26 AĞUSTOS 2020

06 TEMMUZ 2020 - 09 TEMMUZ 2020

1. Belirlemiş tarih aralıklarından birini seçen öğrenci önce akademik danışmanı ile görüşerek staj yapacağı yerin uygunluğu konusunda onay alacaktır.
  1. Yüksekokulumuz Web sayfamızdaki “Staj” sekmesi içinde yer alan Staj Başvuru ve Kabul Formu’nda yer alan kişisel ve işyeri ile ilgili kısımları doldurarak akademik danışmanına dijital ortamda iletecektir.
  2. Staj yapacak öğrenci E-Devlet üzerinden SPAS Müstehaklık Sorgulama (Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) belgesini alarak akademik danışmanına dijital ortamda iletecektir.
  3. Bu aşamada akademik danışman kendine iletilen formları onaylayıp müdürlüğe iletecek ve müdürlük tarafından ilgili öğrencinin SGK işlemleri gerçekleşecektir.
  4. SGK girişi yapıldıktan sonra sistemden alınan Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi öğrencinin e-posta adresine gönderilecektir.

Pandemi öncesinde bu bildirge öğrenci tarafından ıslak imza ile imzalanmaktaydı. Ancak pandemi sürecinde yüz yüze gelinemeyeceği için bu işlem uzaktan gerçekleştirilecektir. Öğrenciye e-.posta olarak gönderilen bildirge öğrenci tarafından imzalandıktan sonra  fotoğrafı çekilerek veya taranarak tekrar yüksekokulumuzun e-posta adresine (ctmyo@comu.edu.tr) geri gönderilecektir. Islak imzalı orijinal belgenin staj dosyası teslimi sırasında dosya ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

Bu işlemin sağlıklı yürütülebilmesi için öğrencinin güncel e.posta adresinin yazılması zorunludur.

Not: Staj evraklarının tam ve eksiksiz dolduralarak gönderilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda staj işlemlerinin başlatılamayacağından dolayı öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli özenin gösterilmesini önemle rica ederiz.

Staj Başvuru ve Kabul Formu.pdf