Kırıkkale Üniversitesi Göç ve Sosyal Uyum Ulusal Sempozyumu

*

Türkiye, coğrafi konumunun yanı sıra tarihsel ve kültürel özelliklerinden dolayı sürekli olarak göç alan bir ülkedir. Yakın tarihimizde, Afganistan, Somali ve Irak'tan gelen göçmenler için yurt olan Türkiye, 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Suriyelilerin yaşadığı  zorunlu  göç  ve  yerinden  edilmenin  etkilerini  hafifletmek  için  mücadele  etmektedir. Bu  maksatla  2019  yılı  ülkemizde  bulunan  yabancılar  için  "Sosyal  Uyum"  yılı  olarak belirlenmiştir. 20-21  Nisan  2020  tarihinde  Üniversitemiz  ev  sahipliğinde; Kırıkkale Valiliği İl  Göç İdaresi Müdürlüğü,   Ankara  Hacı   Bayram   Veli   Üniversitesi,   Hacettepe   Üniversitesi, Sığınmacılar  ve  Göçmenlerle  Dayanışma Derneği  (SGDD)  ile  Mülteci  Destek  Derneğinin(MUDEM) işbirliği ile yapılacak olan "Göç ve Sosyal Uyum Ulusal Sempozyumu" ile hem geride   kalan   dönemin  değerlendirilmesi   hem   de  geleceğe   dönük   önerilerin  sunulması planlanmaktadır.

Detaylı bilgiye http://gocsem.kku.edu.tr  ve www.gocsem.com  adresinden ulaşabilirsiniz.